Iværksætteren blev vækket i Denis

Denis har fået mulighed for at udfolde sit potentiale som iværksætter gennem spare-låne grupper.

Denis var blot 14 år gammel, da hans far døde af AIDS. Som familiens ældste søn var det hans ansvar at tage sig af familien.

I 2009 donerede Folkekirkens Nødhjælp de første geder til Denis, og de blev startskuddet til et nyt liv.

Gederne formerede sig hurtigt. Denis solgte både skind, mælk og gedekid. De første penge blev brugt på HIV-medicin til moren og skolegang til både Denis og hans to søskende.

Iværksætter

Overskuddet fortsatte med at vokse, og Denis’ indre iværksætter fik lov at blomstre. Han investerede i en solcellelampe, og sælger mobilopladninger til hele landsbyen.

For hver opladning tager han 1kr., og også her fortsætter overskuddet med at vokse. Denis har vist sig at være en dygtig forretningsdrivende, og nu køber han også varer på det lokale marked, som han videresælger med profit.

Denis er med i en spare-låne gruppe, hvor man kan give og tage lån og få hjælp og uddannelse til at drive egen virksomhed.

Det indbefatter blandt andet hjælp til at udvikle og følge en forretningsplan samt vejledning i at håndtere både lån og investeringer. Hermed kan nye iværksættere hjælpe hinanden med at nedbryde de barrierer, der fastholder dem selv og deres lokal samfund i sult og fattigdom.

Denis er i dag en stolt butiksejer med visioner og håb for fremtiden, ikke blot for sig selv men for hele familien.    

familie foran hus
©Thomas White